Trauma behandeling

Een psychotrauma is een psychisch trauma dat wordt opgelopen na het meemaken van een afschuwelijke gebeurtenis. Zielsverwonding, een pijnlijke psychische gebeurtenis, frustratie, groot verdriet of hevige schrik die in het onderbewustzijn een lange, blijvende indruk maken en zo na vele jaren nog voor problemen kan zorgen 

Traumaverwerking is een stap in het terugvinden van levenslust en het ongedaan maken van gedragsveranderingen die ontstaan zijn door een trauma.

Behandelmethoden die toegepast worden:

Bij EFT (Emotional Freedom Techniques) behandeling kan het probleem en de aspecten die bij uw trauma horen stap voor stap opgelost worden.
Cognitieve therapie wordt gecombineerd met acupressuur, wat het tot een krachtige interventie maakt.  EFT maakt geen gebruik van naalden. Het zachtjes kloppen op een aantal acupressuurpunten stimuleert de ontspanning van het lichaam. Door gelijktijdig te focussen op de traumatische ervaring, dooft de stress. Op deze manier worden traumatische ervaringen vaak opvallend snel geneutraliseerd.

NLP technieken werken voornamelijk door het gebruik van dissociatie, een verdedigingsmechanisme wat oorspronkelijk gebruikt werd om traumatische gebeurtenissen niet te hoeven beleven als persoon.

EFT én NLP ontkoppelen de emotionele lading die aan vervelende situaties, herinneringen of trauma's vastzitten. Hier zijn geen lange gesprekken voor nodig.

Na de behandeling is het trauma een neutrale herinnering geworden die weinig of geen emotionele reactie meer oproept.

© 2016 / PPZ