Anne Jonkers, gespecialiseerd psychosociaal therapeut, EFT relatietherapeut, NLP masterpractitioner, -coach en -trainer.

Als dochter en kleindochter van huisartsen die vanaf 1910 met grote liefde en toewijding hun werk in Tiel deden kan ik wel zeggen dat ‘gezondheidszorg’ me in mijn genen zit. Jarenlang bekleedde ik met voldoening verschillende functies in de gezondheidszorg en hulpverlening. Na 30 jaar in loondienst gewerkt te hebben -waarvan 17 jaar in de verslavingszorg-, voelde ik me vast zitten in posities waarin ik zelf geen invloed had. Mensen met een hulpvraag zag ik tussen wal en schip raken in de geprotocolleerde zorg en psychiatrische diagnostiek.
 “De wereld” kon ik niet veranderen, maar wel de keuzes die ik daarin kon maken. Ik ging me richten op dat waar ik wél invloed op had en verdiepte me in diverse studies. De inzichten vanuit de psychologie, de diverse therapeutische stromingen en de communicatieleer fascineerden me.
Veel psychische en emotionele klachten zie ik als een normale menselijke reactie op mentale overbelasting en/of té moeilijke levensgebeurtenissen. Het plakken van een etiket “psychische stoornis” doet daar vaak geen recht aan. Ik wilde een alternatief bieden in de hulpverlening voor mensen die zich niet (willen) herkennen in de reguliere GGZ.

 

In 2003 richtte ik de praktijk voor psychosociale zorg (PPZ) op in Tiel. Een praktijk waar tijd en persoonlijke aandacht hoog in het vaandel staat. 

Mijn gedegen therapeutische vakopleidingen en ruime levens- en werkervaring dragen dagelijks bij in mijn werk, of beter gezegd mijn passie.

Naast mijn specialisatie als EFT relatietherapeut heb ik veel ervaring in de behandeling van stressklachten, trauma’s, angst- en paniekklachten en levens- en zingevingsvragen. 

 

Omdat het ook belangrijk is om eens letterlijk afstand te nemen van de situatie waar je mee zit, ontwikkelde ik -samen met Lucy Platvoet- een Life-coach week die we jaarlijks in Frankrijk organiseerden.

 

Sinds 2009 beschik ik over een prachtige plek in de Drôme Provençale (Frankrijk) in de buurt van de Mont Ventoux. Mijn werk in Tiel combineer ik met diverse creatieve-, sportieve-, fiets- en vakantieweken die ik daar samen met anderen organiseer. www.vakantiehuislereve.nl

Mijn levensmotto:

“Dat wat er op je levenspad komt heb je niet voor het zeggen, maar hoe je ermee om gaat wel”

Relevante opleidingen: 

1991-1992 RET Rationele Emotieve Therapie. Drs Cohen de Lara

1999-2003 Psychosociale therapie; Academie Gradatim

2004 Traumabehandeling EFT, Emotional Freedom Techniques; Dr. Hans Cladder.

2005-2008 Master Practitioner NLP; Instituut voor Eclectische Psychologie te Nijmegen

2010  NLP Trainers en Consultancy; University of California Santa Cruz, Robert Dilts en Judith de Lozier.

2012-2014 Basis- en gevorderde opleiding Emotionally Focused Therapy relatietherapie; Drs Karin Wagenaar en Drs Jaap Zoetmulder. ICEEFT geaccrediteerd.

2015-2016 Psychosociale- en medische basiskennis. CIPION geaccrediteerd